VIDEO: Mød årets bedste ph.d.-vejleder på Health

Ph.d.-foreningen på Health uddeler hvert år JCD-prisen som en hæder til en særligt engageret ph.d.-vejleder. Det er alene de ph.d.-studerende, som indstiller kandidaterne og udvælger vinderen, og i år er æren tilfaldet professor Ole Mors fra Institut for Klinisk Medicin.

Professor Ole Mors fra Institut for Klinisk Medicin er vinder af årets JCD-pris, som gives af Healths ph.d.-studerende til en ekstraordinær vejleder.

”Ole Mors er imødekommende og positiv, og på trods af en travl kalender er Oles dør altid åben. Der er altid plads til spørgsmål og tvivl, og feedbacken er med garanti konstruktiv. Arbejdsmiljøet i hans gruppe er dynamisk, behageligt og ideelt til både forskning og læring. Dette fantastiske arbejdsmiljø afspejler uden tvivl Oles åbenhed, generøsitet og tillid til andre.”

Sådan lyder det fra Ole Mors’ nuværende og tidligere ph.d.-studerende, der har indstillet ham til JCD-prisen som årets vejleder på Health. En pris, som overrækkes til PhD Day på Health, der i år blev afholdt fredag den 25. januar.

Se Ole Mors fortælle om sin tilgang til vejledning, og hvad det betyder for ham at vinde JCD-prisen.
Den personlige relation er essentiel
Ole Mors’ ph.d.-studerende lægger ikke skjul på, at respekten for vejlederens professionelle kvalifikationer er enorm. Med mere end 400 publikationer, som blandt andet tæller udgivelser i Nature, Nature Genetics og The Lancet, hersker der heller ikke tvivl om, at han er i toppen af sit felt. Men for Ole Mors handler det om mere end den faglige pondus. Han mener, at et godt samarbejde også kræver, at man tør åbne op og give lidt af sig selv som person.

”Man er også nødt til at vise, hvem man er uden for arbejdet, og det gør jeg på den måde, at jeg inviterer mine ph.d.-studerende hjem til julefrokoster og sommerfester i mit hus. På den måde kan de se, hvordan jeg bor, møde min ægtefælle og lære mig at kende uden for en arbejdskontekst. Jeg oplever, at folk er rigtigt glade for også at kunne se den side af deres vejleder”, fortæller Ole Mors.

Om JCD-prisen

  • JCD-prisen er navngivet efter professor Jens Christian Djurhuus, som var leder af Institut for Klinisk Medicin fra 1978 til 2012.
  • Djurhuus huskes som en institutleder, der ydede en enorm indsats for de ph.d.-studerende, og som glædede sig over at hjælpe unge talenter videre med deres forskningsprojekter.
  • Siden Djurhuus forlod instituttet i 2012 har Ph.d.-foreningen på Health hvert år uddelt JCD-prisen til en vejleder, som har gjort et ekstraordinært stykke arbejde. 

Kontakt
Professor, overlæge Ole Mors
Institut for Klinisk Medicin - Forskningsenheden for Psykoser
Mail: ole.mors@clin.au.dk
Tlf.: +4529479780