Hjerne møder maskine: NeuroScience Day udforsker krydsfeltet mellem naturlig og kunstig intelligens
Er du forsker, studerende eller blot nysgerrig på hjernen og dens mysterier, er årets NeuroScience Day en unik mulighed for at få udvidet sin horisont, netværke og blive inspireret af topforskere på området.
Hjernen – menneskets mest komplekse organ og oprindelsen til vores intelligens. Men hvad sker der, når vores naturlige intelligens møder den kunstige?
Den 13. juni er Aarhus Universitets tværfaglige forskningsnetværk NeuroCampus vært for årets NeuroScience Day, der i år vil søge svar på netop dette spørgsmål.
Konferencen sætter således fokus på, hvordan naturlig og kunstig intelligens kan bruges til at forbedre behandlingen og forståelsen af hjernens sygdomme.
Verdens smukkeste algoritme
Arrangørerne har inviteret en række forskere, heriblandt Dan Yamin, adjungeret professor i psykologi og datalogi på Stanford University, der arbejder i krydsfeltet mellem neurovidenskab, kunstig intelligens, psykologi og big data-analyse.
Yamins betragter hjernen som verdens ”smukkeste algoritme”, og hans unikke tilgang til neurovidenskab og hans evne til at integrere kunstig intelligens og datalogi i sin forskning giver en ny forståelse af hjernens kompleksitet.
Det fortæller professor Anders Nykjær, der er en del af NeuroCampus’ styregruppe, som står bag NeuroScience Day. Han understreger, at dagen vil være spækket med interessante indslag for alle med interesse for hjernen og dens mysterier.
”NeuroScience Day er en mulighed for at få udvidet sin horisont, netværke på tværs af fagdiscipliner og blive udfordret på sine idéer. Hvis man er fascineret af hjernens kompleksitet og potentialet i både naturlig og kunstig intelligens til at forbedre vores forståelse og behandling af hjernesygdomme, så er dette stedet for dig,” siger han.
”Vi har skabt en dag, der byder på alt fra keynote-foredrag fra topnavne inden for neurovidenskaben, flash talks, hvor man præsenterer sin forskning, og så vil der være præmier, der belønner det bedste arbejde,” tilføjer han.
Keynote af Brain Prize-vinder
Et af højdepunkterne på dagen vil være Lundbeck Foundation Brain Prize-foredraget, der afholdes af professor Ole Kiehn. Han modtog prisen for sine studier af neurale celletyper og kredsløb, der ligger til grund for bevægelse. Hans banebrydende forskning bidrager til udviklingen af behandlinger af bl.a. rygmarvsskader, ALS og Parkinsons sygdom.
Per Bækgaard, lektor på Institut for Matematik og Computer Science på DTU, professor Jakob Christensen og professor Ditte Demontis fra henholdsvis Institut for Klinisk Medicin og Institut for Biomedicin er også stå for inspirerende oplæg på dagen.
Læs mere om NeuroScience Day ved at klikke på linket her.
Tilmelding sker via linket her. Der er ingen frist for tilmelding, men ønsker man at præsentere sin forskning med en flash talk eller poster, skal tilmeldingen ske senest 5. juni.